Sine Sole Sileo

De Leonberger

AANLEG
Gezinshond

GROOTTE
Reuen hebben een schouderhoogte tussen de 72 en 80 cm; bij teven varieert die van 65 tot 75 cm. De ideale maat voor de reuen is 76 cm en voor teven 70 cm.

VACHT
De Leonberger heeft zacht tot stevig, halflang haar met een dicht ondervacht. De meeste voorkomende kleuren lopen van goudgeel tot roodbruin, met een donker masker. De haarpunten behoren zwart te zijn. Het ontbreken van een zwart masker is wel toegestaan, maar niet wenselijk.

VERZORGING
Borstel of kam de vacht regelmatig om al het dode haar te verwijderen. Houd daarnaast de gehoorgang schoon. Omdat de Leonberger erg snel groeit, mag u nooit bezuinigen op een goede en uitgebalanceerde voeding. Houd er ook rekening mee dat u de botten, spieren en pezen van een jonge hond niet te zwaar mag belasten door hem te veel wandelingen te laten maken of hem te veel trap te laten lopen.

AARD
Rustig, zelfverzekerd en evenwichtig, ongecompliceerd, trouw, intelligent, leert snel, goede waakhond.

OPVOEDING
Op een evenwichtige opvoeding in een harmonieuze omgeving reageert deze hond het beste. De hond is een snelle leerling en zal snel begrijpen wat er van hem verlangd wordt.

SOCIALE AANLEG
Leonbergers gaan goed om met honden en andere huisdieren, en ook de omgang met kinderen geeft geen problemen. De honden voelen feilloos aan of een bezoeker wat kwaads in de zin heeft of niet.

BEWEGING
De Leonberger heeft tamelijk veel beweging nodig. Neem hem regelmatig mee voor langere wandelingen, waarbij de hond ook de kans krijgt onaangelijnd te rennen en te spelen.


Privacy - Disclaimer - Algemene voorwaarden - info@sinesolesileo.nl